Literatura

Zwierzę zwane człowiekiem (wiersz)

abc

I

 

Sobie postrzelać

wystarczy mieć pieniądze

aby odbyć safari

na zamkniętym terenie

zabić oswojonego

zagrodowego lwa

 

On w cieniu baobabu

śni migrujące stada

bawołów i gnu

z obszaru delty Okawango

spadającą kiełbasę

z drzew kiełbasianych

i inne rzeczy

o których nie ma

bladego pojęcia

 

Bo urodził się za drutami

wybiegu po to tylko

by zwabiony przynętą

był celem

atrakcyjny okaz

o ciemnej falującej grzywie

przyjmując na klatę

strzał

 

Przed śmiercią

wdzięcznie pozując

do zdjęcia profilowego

na Facebooku

 

Zawiśnie na ścianie

trofeum

wysłane na adres

jako miłe wspomnienie

z magazynu wypchanych

zwierząt

dla klientów mających

niewiele miejsca

 

II

 

Składamy się

z indywidualnych historii

niebawem wojna

o ziemie niczyją

zapewni trwałość

demokracji

 

Ponowna

redystrybucja dóbr

zamiana krwi

w alchemiczne złoto

będzie tanieć

wyrosną nowe fortuny

wybudują Zigguraty

w stolicy świata

na wzór Germanii

 

Na gruzach

po czteroletniej wojnie

szympansów

z Gombe

a może po czterdziestu

latach na brzegach

obrzeżach

nowego świata

 

Po wielkim ucisku

powstanie z popiołów

jak feniks

uniwersalna religia

dopasowana

do potrzeb

zniewolonego

człowieka

 

Pochyli głowę przed księciem

niebieska orchidea

z silikonowymi cyckami

z wysp dziewiczych

historia zatoczy koło

dopełni się

czas linearny

 

III

 

Gangbang z blondynką

o przejmującym

wyrazie twarzy

poszukującej dobrych genów

ekscytujących

przygód z Lawrencem

z Arabii

 

Przedniej zabawy

afroamerykańskimi kutasami

co skończą

emocjonujący dzień

bukkaką na twarzy

znakowaniem terytorium

potrzebą dominacji

pociągiem do dużych pieniędzy

życia o którym

możecie pomarzyć

a potem tylko

z tym właściwym

odchować potomstwo

 

Trzeba się

nieźle nagimnastykować

aby dopiąć

postawić na swoim

w drodze do celu

samca alfa

o odpowiedniej zawartości

portfela

 

Którym łatwo

będzie manipulować

w miłości

duża różnica wieku

nie gra roli

w życiu wiele jest pokus

i przyjemności

w jednym z ekskluzywnych

pułapów

 


słaby 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 6 kwietnia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca