plan

XadaX

 

stawić się na baczność na porannej zbiórce

uzupełnić poziom płynów i wiedzy

naoliwić ręce i zawiasy


wstawić niepotrzebne słowa w nawias

(z obślinionych obrzynków paznokci)

uruchamiając śmigło pod sufitem

śmignąć po setkę za róg


wypiąć pupę i nastroszyć pióropusz

upiec kolejny chleb z mąki spod podłogi

postać za postaciami w kolejce po rozum


wrócić z pustymi siatami


zlec na fotelu

zakryć łeb łapami

zasnąć

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
XadaX
XadaX
Wiersz · 9 kwietnia 2018
anonim