stawić się na baczność na porannej zbiórce
uzupełnić poziom płynów i wiedzy
naoliwić ręce i zawiasy
wstawić niepotrzebne słowa w nawias
(z obślinionych obrzynków paznokci)
uruchamiając śmigło pod sufitem
śmignąć po setkę za róg
wypiąć pupę i nastroszyć pióropusz
upiec kolejny chleb z mąki spod podłogi
postać za postaciami w kolejce po rozum
wrócić z pustymi siatami
zlec na fotelu
zakryć łeb łapami
zasnąć