Kawiarnia

Paweł Lewandowski

idealizm działań

to tylko dodanie kropki

na końcu przydługiego zdania

przekreślenie znaczeń słów

i wrzucenie tego wszystkiego w bagno nienawiści

 

to zrobienie selfie

przy kawie i fajku w drogiej restauracji

tak aby każdy wiedział

że póki co jesteś teoretycznie bogaty

 

pusty jesteś w treści

nijaki w formie swojej retoryki

którą schowałeś w kieszeni

tam mieście się obecnie całe Twoje życie

Paweł Lewandowski
Paweł Lewandowski
Wiersz · 12 kwietnia 2018
anonim
  • gaj
    ..."wrzucenie tego wszystkiego..." ?

    · Zgłoś · 6 lat
  • Paweł Lewandowski
    błąd sorki, dzięki, zaraz poprawię...

    · Zgłoś · 6 lat
  • Konrad Koper
    Fajny pomysł !!

    · Zgłoś · 6 lat
  • Jacek JacoM Michalski
    Przegadałeś

    idealizm to tylko dodanie kropki
    przekreślenie znaczeń
    i wrzucenie w bagno

    to zrobienie selfie przy kawie
    w drogiej restauracji



    i tyle :-)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Paweł Lewandowski
    być może ale wyszło już jak wyszło :)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Krzysztof Maria Szarszewski
    Mi się podoba... i nie ma mowy o jakimś "przegadaniu" .
    Pawle - masz prawo pisać jak czujesz bo tak być powinno...
    ale pseudo krytyk jak sam nie potrafi to zawsze coś próbuje zamieszać
    niestety.

    Pozdrawiam

    · Zgłoś · 6 lat
  • Anonimowy Użytkownik
    Grzegorz B.
    Kawiarnia i idealizm działań, bagno , droga restauracja - wybacz, ale nie ogarniam klimatu, to tak jakby ktoś mi podał rosół w klopie....

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    egzystencjalne zrzędzenie mlodocianego starca

    · Zgłoś · 5 lat