Lekcja

Konrad Koper

Woda może odkryć niejedną prawdę.

 

Wpierw dostrzegałem w niej swe odbicie,

będąc narcyzem.

 

Lecz światło i kropelki ukazały liczne barwy.

Zrozumiałem, że jestem blady i nieciekawy.

 

Przyroda dała mi jeszcze kilka pouczających lekcji.

 

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 13 kwietnia 2018
anonim