wybory świadome

Lucky Person

ciebieście ciszami pieścić 

świat powinność miał całą

lecz drogi mu się oddaliły

od mądrości całej i zasnął

na wezbraniu niemocy próżnej

pozostawił cię na samość twoją

ku patrzeniu słońca

nie światowałaś

a słonecznością zostałaś

i świat schnąć nie nadążał

za swoim zagubieniem

wiesz już czemu

wciąż po słońcu płacze.

Lucky Person
Lucky Person
Wiersz · 14 kwietnia 2018
anonim