Inkwizycja

Konrad Koper

Wiązały mnie :

wiedza, prawa, natura,

los, zobowiązania, sercowe sprawy.

 

Trafiłem na stos,

gdy chciałem uwolnić się za pomocą czarów.

W ogniu puściły więzy…

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie+ 2 głosy
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 17 kwietnia 2018
anonim