~ A MOŻE MI… WSZYSTKO SIĘ ŚNI ?

Krzysztof Maria Szarszewski

 

~ A MOŻE MI… WSZYSTKO SIĘ ŚNI ?

Niczym omnipotentny doszczętnie
odnajduję twą przestrzeń 
intymną 
upewniając się w niej czy jeszcze jestem
kiedym w niej opromieniał

Śnię pogrążony w myślach 
czy siać mi jeszcze purpurowe wiersze
na bieli papieru 
z uzbieranych o świcie gdzieś
z pogranicza wieczności słów niewielu

Nim wyschną, sczezną, ściemnieją
w księżyca jasnym blasku 
wśród niw 
słać je na pastwę czyichś samotnych nocy
i na narodziny dni

Gdzieś za współczesny czas i świat 
na chwilę darowany… tobie i mi
bez snu, bez tchu, bez sił
bez zórz, bez róż lecz z bólem dat
a może wszystko mi się śni…

Nawet ja… i ty

 

⊰Ҝற$⊱ …………………………………………… Toruń ~ 3O marca '18

 

Krzysztof Maria Szarszewski
Krzysztof Maria Szarszewski
Wiersz · 18 kwietnia 2018
anonim
  • Anonimowy Użytkownik
    Beta
    Kalka z kalki

    · Zgłoś · 6 lat
  • Krzysztof Maria Szarszewski
    ... napisz coś lepszego i się nie wymądrzaj :)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Paweł Lewandowski

    · Zgłoś · 6 lat
  • Krzysztof Maria Szarszewski
    ... Oki... twoje zbójeckie prawo... szanowna quasi krytykantko
    ale stwórz i pokaż coś niegrafomańskiego...
    potrafisz coś napisać ?

    Wiesz... by tak pisać trzeba umieć kochać...
    sprawdź znaczenie tego słowa
    będzie Ci łatwiej...
    choć może trudniej...

    Pozdrawiam i życzę szczęścia i... miłości - tej prawdziwej

    · Zgłoś · 6 lat
  • Ala
    "a może wszystko mi się śni…
    Nawet ja… i ty"

    a może Wszystko mi się śni
    nie tylko ja... i ty

    · Zgłoś · 6 lat
Usunięto 1 komentarz