na drugą stronę

Yaro

jak przejść

na drugą stronę lustra
mrok zaciska spokój
słów nie da się zatrzymać

w kamiennych ustach

 

serce z marmuru drży

 

deszcz zapukał do okien
dusza wzruszyła ramionami
przewróciła się na drugi bok

 

stałaś w drzwiach
o siedemnaście lat starsza
o kilka zmarszczek bogatsza

 

cień pląsa się i przesuwa 
zgodnie z ruchem wskazówek zegara


odpłynęliśmy na drugą stronę
wiatr smagał dredy 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 19 kwietnia 2018
anonim