Literatura

na drugą stronę (wiersz)

Yaro

jak przejść

na drugą stronę lustra
mrok zaciska spokój
słów nie da się zatrzymać

w kamiennych ustach

 

serce z marmuru drży

 

deszcz zapukał do okien
dusza wzruszyła ramionami
przewróciła się na drugi bok

 

stałaś w drzwiach
o siedemnaście lat starsza
o kilka zmarszczek bogatsza

 

cień pląsa się i przesuwa 
zgodnie z ruchem wskazówek zegara


odpłynęliśmy na drugą stronę
wiatr smagał dredy 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 20 kwietnia 2018, 12:18
Zajrzyj do mnie !
Wiersz ekstra !
przysłano: 19 kwietnia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca