Wyspy Wielkanocne

Konrad Koper

Postawili olbrzymy z kamienia.

Posągi sięgają prawie do gwiazd.

Wołają one do nich.

 

Przez wieki „postacie” niezmienione stoją.

Zatrzymał się dla nich czas.

 

Pilnują wysp jak swych tajemnic.

One nadają barw historii.

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 20 kwietnia 2018
anonim
  • Yaro
    w Afganistanie tak by nie stały

    · Zgłoś · 6 lat temu