Literatura

Ojcze (wiersz)

Yaro

Ojcze 
który mieszkasz nie tylko w Niebie
chadzasz między nami 
jak niegdyś w Raju 

 

Twoje imię święte uświęćmy 


nie znam innych bogów
Ty jesteś naszym Bogiem

 

przychodzi Twoje Królestwo z zastępami aniołów

w Niebie i na Ziemi 
jest dobrze jest źle

 

chleb by go nigdy nie brakowało 


rozgrzesz nas z win grzechów 
nieprawych występków i złej karmy

by wąż nie kusił zbaw nas ode złego 


Twoje jest królestwo moc i chwała

 

wejrzyj na nas 
byśmy nie umierali bezsensownie 
karmą niech stanął się Twoje przykazania

 

niech miłość w sercach rozgości się 

ogień święty uleczy ducha 
wiara przeniesie góry

 

śmierci nie będzie
życie wieczne bo Ty jesteś wieczny

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 28 kwietnia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca