Zabrali mi…

Konrad Koper

Zabrali mi krzyż,

zostawili łańcuch na piersi.

Zabrali szmaragd

i odznakę symbolizującą siedem żywiołów.

Zabrali mi też lekkie i ciepłe ubranie

i fałszywy klejnot.

 

Kazali mi żyć.

 

 

 

 

 

 

Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 28 kwietnia 2018
anonim