jeśli znajdziesz czas

Yaro

Panie jeśli znajdziesz czas
spójrz na człowieka

jak ojciec patrzy w oczy dziecka pełnych łez
poprowadź za rękę sadem pełnych owoców 

 

jeśli znajdziesz czas
wypełnij dno serca

wiarą miłością

 

tak dobrze że jesteś blisko
za dużo cierpienia wokoło
bez Ciebie

jesteśmy bez szans


pomóż nam

sami nie damy rady

 

idąc środkiem burzy

wyciągam dłonie
łapię krople łez


zapłakało niebo
nad losem tych co zgubili życia sens 
ludzie ubogich 

 

odnajdź nas w czasie

końcowego odliczania 

pobłogosław nam
nie liczy się świat

 czas przeżytych lat

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 29 kwietnia 2018
anonim