Panie jeśli znajdziesz czas
spójrz na człowieka
jak ojciec patrzy w oczy dziecka pełnych łez
poprowadź za rękę sadem pełnych owoców
jeśli znajdziesz czas
wypełnij dno serca
wiarą miłością
tak dobrze że jesteś blisko
za dużo cierpienia wokoło
bez Ciebie
jesteśmy bez szans
pomóż nam
sami nie damy rady
idąc środkiem burzy
wyciągam dłonie
łapię krople łez
zapłakało niebo
nad losem tych co zgubili życia sens
ludzie ubogich
odnajdź nas w czasie
końcowego odliczania
pobłogosław nam
nie liczy się świat
czas przeżytych lat