krótki wiersz o niczyjej winie

Grzesiek z nick-ąd

Chciałoby się napisać jestem 
niewinny bo niepodejrzany 
jak zachłyśnięte cud powietrze 
na twoje rany 

Chciałoby się napisać jeszcze 
że wszystko to niezamierzone 
jak kilka zbyt koślawych wierszy 
na twojej dloni 

Chciałoby się napisać koniec 
mojego z życiem przepraszania 
lecz krzywda ciągle gorzko płonie 
na naszych ranach

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 1 głos
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 29 kwietnia 2018
anonim