ryba w gazecie

Tommy Gun

ryba w gazecie

mamiąca na środku

wychynęła ze stron poślednich

opasła jedynką

ostatnią

w 3d i czas

 

rozprężasz strony

fetor czcionki sztychem

knajackich dowcipów zecera

co mu ryba co i

akwarium

na ołów z form

 

pismo a rebours

cienie fotografii

mat refleksu diapozytywu

na łuskach i skrzelach

bez wody

w mdłym nurcie

 

komu ryby trup

w paczce wiadomości

e-wydanie gazety otwiera

tło forum profanum

przebarwi

złote łuski

 

Oceń ten tekst
Tommy Gun
Tommy Gun
Wiersz · 29 kwietnia 2018
anonim