krótki wiersz o niczyjej winie

Grzesiek z nick-ąd

 

 

Chciałoby się napisać jestem
niewinny bo niepodejrzany
jak zachłyśnięte cud powietrze
na twoje rany

Chciałoby się napisać jeszcze
że wszystko to niezamierzone
jak kilka zbyt koślawych wierszy
na twojej dloni

Chciałoby się napisać koniec
mojego z życiem przepraszania
lecz krzywda  gorzko płonie
na naszych ranach

 

Oceń ten tekst
Grzesiek z nick-ąd
Grzesiek z nick-ąd
Wiersz · 30 kwietnia 2018
anonim