leć mały motylku
niesiony skrawku życia
przepełniony szczęściem
do nieba wznoś się
latawcu bezwietrznych dni
równym rytmem zapamiętanych wspomnień
niech cię nie strącą
prądy przeciwne
niewierzących w nic nieszczęśliwców
na wiatry w dół wiane
nie zwracaj uwagi
serca słuchając wznoś siebie
jesteś jednością ze światem
harmonią siłą i trwaniem
jesteś nieczęstość z czystym przesłaniem.