Literatura

gdy zabraknie czasu (wiersz)

Yaro

zapłakał Bóg 


stworzył cud istnienia 
nieobce cierpienie 
wycierpieć trzeba wiele
by  spocząć
wśród zielonych pastwisk

 

 

wszystko się układa 
płyniemy z prądem rzeki

brzegiem życie biegnie

polem wiatr
dzieci rosną  kwitnie wiosną

 

nagły brak czasu

bez szans na naprawę błędów
pragniesz biec lecz siły nie te

 

człowiek młody zapomina że

 życie
układa karty pośród białych obrusów

 

choroba zmienia szkic dni
przeliczasz tabletki na minuty

i odwrotnie

 

krótki dzień  piękny 
gdy zostawisz wszystko
odejdziesz

duchem młody niczym dziecko

 


niczego sobie 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 1 maja 2018, 19:00
Na końcu wszystko spinasz. O.K
przysłano: 30 kwietnia 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca