jumanji

Yaro

tłum ludzi wiele twarzy
skąpca od złodzieja

nie dzieli nic 
prócz mimiki zmarszczek spojrzenia 

 

uciekam wzrokiem po tłumie 
szukam tego czegoś
 na co mógłbym patrzeć 
całe lata

po kres

po śmierci dłużej dzień

 

kochana nie zbawimy świata 
uciekam w modlitw prośby 
ulotne słowa 
czyny ważniejsze niż 
myśl zagubiona w tłumach 


idziesz po omacku 

 

kocham ludzi choć bywa różnie 
kocham świat dżungla bycia pomiędzy nami 
 mimo że zamieszanie trwa 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Fatalny 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 1 maja 2018
anonim