życie

Yaro

 purpurą w żyłach 
 życie

tworzy klimat

puls tętno echo

 

rozkwita roślina
pięknym kwiatem

 

w słońcu

jesienią usycha 

 

przekwita zimą 

schowane pod śniegiem 

zaciśnięte jak zęby

zrodzi wiosną

by wydać plon latem

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 1 maja 2018
anonim