Literatura

gdzie jesteście (wiersz)

Yaro

 piękni

jak łabędzie
aniołowie szukam was na niebie

gdzie jesteście


sekstans nie widzi horyzontu

nie widzi gwiazd
którędy płynąć by wybrać szlak

 

destrukcja  wokół

 

zło dookoła zaciska pierścień
jeśli nie kochacie mnie już jestem martwy
próbuję oszukać przeznaczenie

 

mam kilka spraw by zaspokoić smak
adrenalina płynie w żyłach jak paliwo
żyję na krawędzi dobra i zła

 

fala  kurtyną teatru przykrywa statek
giną marynarze ginie świat

 latarnik po ostatnim zgasł

 


wyśmienity 2 głosy
1 osoba ma ten tekst w ulubionych
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 3 maja 2018, 18:59
Forma gawędy. 6
Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska 4 maja 2018, 22:33
Bardzo dobry.
Yaro
Yaro 5 maja 2018, 10:16
Dziękuję za odwiedziny Konradzie i Ienuszku.Pozdrawiam...
przysłano: 3 maja 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca