kocham Cię –
każdego ranka chcę
Ci to powiedzieć ,
Pojawiam się jak rosa
w przezroczystej sukience
ale rano ty jeszcze śpisz...
a wieczorną porą
siedzę nad kubkiem mleka ,
myślę o niczym ,
czasem tylko o Tobie ,
mniej więcej sześćdziesiąt razy na minutę