Literatura

zakupy na każdy dzień (wiersz)

Yaro

każdego dnia

mimo pośpiechu
pakujesz miłość w reklamówki

 

zatrzymujesz się całujesz smutki
mówisz że tyle  by opowiedzieć

dodajesz kilo sił ważysz bicie serc

 

wyciągam z kieszeni drobne szczęście
za jeden grosz przyjaźnimy się od lat

półki zapełnione  nadzieją


w portfelu zapełnione wszelkie kieszonki
na kartę miłości przeleję uczucia 

 

teraz planujemy kolejny dzień
mówisz co kupić

pytasz co byś zjadł


pragnę  ciebie przed ladą

po pracy przy sobie mieć 

 


dobry 2 głosy
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 5 maja 2018, 20:45
Współczesna metafora…
Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska 7 maja 2018, 12:49
Bardzo mi się podoba, taki niby prosty, a jaki prawdziwy, pozdrawiam :)
przysłano: 5 maja 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca