Noe

M 7777

spójrz jak rosół biega po ulicach

ubrany w krawatowe piórka

gołąbki startują do kolejnego nalotu

na kapuściane głowy

a świnie zgrabnie omijają błoto

by zasiąść z kulturą do koryta

 

pomyśl że ciągłe braki do pierwszego

zmuszają do diety kawiorowej

a kaczki rzygają już pomarańczą

seplenią że wolą brukselkę

 

schrzaniłeś

M 7777
M 7777
Wiersz · 8 maja 2018
anonim