latawce

Yaro

kleją się myśli do listewek z balsy
latawce są dziś modne 
oswobodzone płoną na horyzoncie

 

jasne kolorowe wypowiadane bez zastanowienia 
słowa jak pociski ranią drugą osobę

latawce płoną nad brzegiem nieba

 

 możesz nie wierzyć

 ciebie nie ma

latawce są dziś modne

w dłoni kłębek nici nerwów 

trzymanych na uwięzi latawców  

 

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 9 maja 2018
anonim