herbaciany kwiat

Yaro

rozkwitasz barwami 
 płomieniem z ogniska 

 

rosa na liściach

w uścisku żyłek

 

kusisz spojrzeniem 
masz wiele uroków 

 

w ogrodzie  paw

samotny nietrwały

 jednak wielki 


chwilowe piękno przeminie 
dzień wtopiony w noc

 

 serce wybija pod swetrem wiersz

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Słaby 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 10 maja 2018
anonim