rozkwitasz barwami
płomieniem z ogniska
rosa na liściach
w uścisku żyłek
kusisz spojrzeniem
masz wiele uroków
w ogrodzie paw
samotny nietrwały
jednak wielki
chwilowe piękno przeminie
dzień wtopiony w noc
serce wybija pod swetrem wiersz