jak anioł

Yaro

aniele przyjdź 


 dusza czyste szkło
czeka na wiersz
zaaranżowane spotkanie 

 na horyzoncie snów

 

splecione ciała 
oczy anioła zaklęte
skrzydła śnieżne lśnią


niebo nie płacze 
 gwiazd słabe światło

 

z mgieł i gniazd

świt budzi ptaki


aniele przyjdź

 

Yaro
Yaro
Wiersz · 17 maja 2018
anonim