Literatura

królestwo niebieskie według Rzymu (wiersz)

Yaro

zbudowali świątynie 
wmawiając nam od stek lat że
właśnie tam mieszka bóg 

 

lecz mój Bóg tam nie mieszka
zabetonowali figurki ryte obrazy 
malowane sufity bohomazy 

 

mojego Boga nie znajdziecie
ani w drewnianym
ani w murowanym 

 

Bóg jest bliżej niż ja sam
każdym oddechem 
pulsem i drżeniem powiek


sprawy wszelkie powierzam mu 
otacza opieką ciepłem rąk

 

prowadzi mnie gdy ciemno 
gdy problemów pełne oczy

 


dobry 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Konrad Koper 18 maja 2018, 10:45
Ciekawe przemyślenia…
przysłano: 17 maja 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca