Literatura

imperium Romulusa (wiersz)

Yaro

 trwając na wieczność 
wmówili ludziom że 
chrześcijaństwo to droga

układ wszystkich przy korytach

nie wyzbyci nienawiści do wrogów
smutna to droga ale się opłaca 


jestem chrześcijaninem tym prawdziwym


paś owieczki w sutannie 
jedz manę z nieba 
potrzeba ci uciech świata 
nie kochać Boga

 

niewierni paleni w bólu 
cierpienie którego nic nie wyrazi 
ginęli wszyscy co wierzyli w innego syna 
czy Jezus tak chciał nie 
kupili po części nauki 
kpiąc z modlitwy

 

paś owieczki w sutannie 
jedz manę z nieba 
potrzeba ci uciech świata 
nie kochać Boga

 

ustanowili dzień zwykły
sądnym i nie mieć serca 
wybrali drogę bez podatków 
wykorzystać zabić ducha

powyrzynać 

 

paś owieczki w sutannie 
jedz manę z nieba 
potrzeba ci uciech świata 
nie kochać Boga


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 19 maja 2018 (historia)

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca