Położyłem kiść akacji na stole.
Zachwyciła mnie biel,
otumanił zapach.
Oglądałem kwiat z różnych stron
i obracałem go w dłoniach.
Akacja jest miła jak aksamit
i delikatna jak bibuła.
Potem kwiat schowałem w sercu,
by ofiarować go tobie.