Zebrały się krasnale,
pilnie wzięły się do dzieła.
Nabierają barwy z ogromnych mis do dzbanów.
Kują poręcz wielką jak królestwo natury,
na którą nakładają kolory według przepisu.
Dyryguje krasnalami elf.
Potem proszą o pomoc zaprzyjaźnione ptaki,
zawieszają one barwną bramę u horyzontu.
Po przeciwnej stronie jest kraina marzeń i dzieciństwa.