Wczoraj

Iza Marcinkowska

Boję się jutra?

Bo wczoraj powiedziało mi: „cześć”.

Czy strach próbuje zjeść

mój cień?

 

Jaki jest dziś dzień? –

Może  ostatni

Pierwszy

Do nicości.

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Iza Marcinkowska
Iza Marcinkowska
Wiersz · 25 maja 2018
anonim