utarczki z lustrem

Jacek JacoM Michalski

nie tracę duszy

to tylko pleśń na skrzydłach

cegły w kieszeniach

żywią się słońcem i piachem

 

drogi jak blizny

zastawiam twarz w lombardzie

na jutro wystarczy

 

kłamię kiedy mówię prawdę

otrząsam się z zasad

całkowicie przezroczysty

nie zbawię żadnego świata

ale mogę pomalować piwnicę

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 3 głosy
Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 26 maja 2018
anonim