ziarno

Yaro

kiedy ziarenko piasku 
pustynią się staje 

 

dziewczyna w kobietę
 oazą miłości

 

żal za mężczyzną
 co zjawia się z fatamorganą

 

na piasku ślad 

plaża układa
białe rybie ości

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 27 maja 2018
anonim