Jaki

Konrad Koper

Sądzą że:

 

Jestem dobry jak anioł,

czy złośliwy jak diabeł.

 

Spokojny jak owieczki,

czy zburzony jak morze.

 

Wdzięczny  jak kwiat,

czy szpetny jak zwykły kamień.

 

Mądry jak Einstein,

czy głupi jak ptaszek.

 

Że jestem :

malarzem na wzór Matejki

i poetą niczym Kochanowski.

 

Protestuję, jestem wyjątkowy !

 

 

 

 

 

 

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Doskonały 1 głos
Konrad Koper
Konrad Koper
Wiersz · 30 maja 2018
anonim