Literatura

Jaki (wiersz)

Konrad Koper

Sądzą że:

 

Jestem dobry jak anioł,

czy złośliwy jak diabeł.

 

Spokojny jak owieczki,

czy zburzony jak morze.

 

Wdzięczny  jak kwiat,

czy szpetny jak zwykły kamień.

 

Mądry jak Einstein,

czy głupi jak ptaszek.

 

Że jestem :

malarzem na wzór Matejki

i poetą niczym Kochanowski.

 

Protestuję, jestem wyjątkowy !

 

 

 

 

 

 

 


wyśmienity 1 głos
Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 30 maja 2018 (historia)

Inne teksty autora

Poezja
Konrad Koper
W komnacie…
Konrad Koper
Wilk
Konrad Koper
Ten klucz…
Konrad Koper
Senna wstążka
Konrad Koper
Widziadło
Konrad Koper
Kosmici
Konrad Koper
więcej tekstów »

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca