nade mną

Jacek JacoM Michalski

widziałem szczęśliwego człowieka

między skrawkami dzikiej zieleni

częściej głodny jak pijany

patrzył na mnie z politowaniem

 

gonię za niczym jak wszystkim

opowiadam dzieciom o wartościach

potrafię sprzedać każdą łzę za łzę

prawdę rozmienić na srebrniki

 

jestem tuż obok siebie

patrzę na to czego nie czuję

oceniam gesty i pokuty

jak każdy dobry sztafaż

 

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 1 czerwca 2018
anonim