kosmos

Yaro

 
rodzi się kosmos

światło ze światłości
człowiek z człowieka

 

gdy umiera w nas czas 
w proch zamienia 


światło żywe 

rozprasza mrok 

bóg dumny czeka

 

co sądzić o tym

 

Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Dobry 1 głos
Yaro
Yaro
Wiersz · 7 czerwca 2018
anonim