cywilizacja użytwkowników

slavic player

 

pytajmy przeglądarkę
niczym pytię
o nasze sprawy
niech przeszukuje świat
po wypiciu wody 
z hasła kassotis
 
kochajmy ptaki open office 
jak te na placach
dokarmiane kawałkami
zmysłów bez skórki
przez dzieci i starców
przeżywających swoje
codzienne teraźniejszości
 
żeglarze między - sieci 
zdobywcy punktów ksero!
 
transportujmy siebie
w przenośnych statkach 
aż przybijemy do usb
z kraterami na ustach
i wypłowiałymi lasami na głowach
by w nowym folderze utworzyć
plik prawdziwie wolnych ludzi
 
przecierajmy kolejne 
ścieżki dostępu
zwiększajmy przepustowość
pajęczej podróży
 
a potem odnajdźmy
fotę agamemnona
odczytujmy emotki
 

 

 

 

slavic player
slavic player
Wiersz · 9 czerwca 2018
anonim