dla ciebie morze

Yaro

dla ciebie morze

 poszukiwany łakomy kąsek 
kwiaty na początek


krótki spacer brzegiem morza 
fale między nami się nakładały
wiatr wiał słowa niósł w garści


słońce nad horyzontem

 

piasek pieścił stopy 
obsypywał  się między palcami 

 

namyślałem się oczywiste stało się
rzeczywiście mogę być marynarzem 


puścić na wodę list w butelce 
byś go odczytała po latach pożegnań


pić rum w tawernie śpiewać szanty 
oby dobrze się nam wiodło

Oceń ten tekst
Yaro
Yaro
Wiersz · 11 czerwca 2018
anonim
  • Arian
    replika zgrabna

    · Zgłoś · 6 lat temu
  • Jacek JacoM Michalski
    morze dla ciebie
    łakomy kąsek
    na początek kwiaty

    krótki spacer brzegiem
    między nami fale
    wiatr wiał słowa w garści

    słońce nad horyzontem
    piaskiem pieściło stopy
    między palcami

    mogę być listem w butelce
    po latach pożegnań

    rum w tawernie
    szanty nam się wiodły
    - dobrze


    po mojemu :-)

    · Zgłoś · 6 lat temu