dla ciebie morze
poszukiwany łakomy kąsek
kwiaty na początek
krótki spacer brzegiem morza
fale między nami się nakładały
wiatr wiał słowa niósł w garści
słońce nad horyzontem
piasek pieścił stopy
obsypywał się między palcami
namyślałem się oczywiste stało się
rzeczywiście mogę być marynarzem
puścić na wodę list w butelce
byś go odczytała po latach pożegnań
pić rum w tawernie śpiewać szanty
oby dobrze się nam wiodło
łakomy kąsek
na początek kwiaty
krótki spacer brzegiem
między nami fale
wiatr wiał słowa w garści
słońce nad horyzontem
piaskiem pieściło stopy
między palcami
mogę być listem w butelce
po latach pożegnań
rum w tawernie
szanty nam się wiodły
- dobrze
po mojemu :-)