sens

niewiara

spotykam ludzi
którzy mówią
miliony słów
całkiem bez sensu

spowiadam się u księdza
którego przeszłość
w ciemnych kolorach
pokrywa się
z czarną sutanną

spoglądam przez okno
jest brudne
widzę twoją zdradę
uśmiecham się

bo wiem
że przyniesiesz mi piękny kwiat
a ja rozgrzeszona
trzymając cię za rękę
oddam się
nurtowi tego sensu
Oceń ten tekst
Ocena czytelników: Niczego sobie 11 głosów
niewiara
niewiara
Wiersz · 19 grudnia 2001
anonim