ile życia tkwi
w człowieku
czasem mam go dość
przy życiu trzyma mnie
jakaś moc
dzień za dniem
ubywa nas
płynie czarodziej czas
w człowieku
zamyka się rozdział księgi
ile życia tkwi
w człowieku
ile uderzeń serca
odkryjemy wzruszeni
łzy zmieszane z emocji
na oczach ze snem