gradacje

Jacek JacoM Michalski

mniejsze zło jest dobrem

tych którzy nie mają wyboru

tak czy inaczej umrzemy

deszcz nas odchudzi z łez

idziemy po schodach

przez niższe i większe

kłócimy się o stopnie

takie same dla stóp

 

postać z piasku

tańczy pod prądem

scalą ją woda i ślina

kable biegną do zapalnika

 

słowa spod linijek

czyta pasterz wybuchów

każdy ruch palca dodaje chmur

bum i bum

Jacek JacoM Michalski
Jacek JacoM Michalski
Wiersz · 15 czerwca 2018
anonim
  • Arian
    ,,tak czy inaczej umrzemy" truizm

    horacy napisał - ,,nie cały umrę"

    · Zgłoś · 6 lat
  • Jacek JacoM Michalski
    tak czy inaczej umrzemy
    a w związku z tym :-) wybieramy mniejsze zło
    może i truizm
    ale to twój wybór ;-)

    · Zgłoś · 6 lat
  • Arian
    mniejsze zło jest złem oswojonym

    · Zgłoś · 6 lat
Usunięto 1 komentarz