Literatura

Moment (wiersz)

natt og ild

 

To jest mój pogrzeb
leżę przykryty wspomnieniami
przyozdobiony bukietem męczeństwa
W niebiańskim kolorycie
uszytym na miarę wiary
widzą Twoją posępna twarz
Sylwetki skulone w chwili pokory
to jest mój pogrzeb
w momencie odchodzącego życia
Powiedz mi dokąd się teraz udam?
jak daleko zabierzesz moje myśli?
To jest moja chwila wolności
jedyna i prawdziwa
spośród wszystkich pocałunków
ostatni był najszczerszym i najsłodszym
Łzy nie kłamią
słowa przybrały duchową postać
Twoje oczy ukradkiem spoglądają w bok
ja stoję tuż obok
Nieuchronnie nadchodzi moment
w którym pochowasz brzemię
swojej miłości
To jest mój pogrzeb
żegnaj więc...

 

 

 

 

 

 


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
przysłano: 15 czerwca 2018 (historia)

Inne teksty autora

Cmentarzysko
natt og ild
Anioły i demony
natt og ild
Groza
natt og ild
Geneza przemijania
natt og ild

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca