Literatura

Na dobre spanie (wiersz)

Wąski

Chciałbym kochanie, na dobre spanie
życzyć Ci miłej nocy

Ale nie tak po prostu, nie prosto z mostu
Chcę to tak trochę owinąć w bawełnę...
Zwykłe pożegnanie jest takie mało namiętne
Chciałbym spojrzeć Ci głęboko w oczy
I powiedzieć coś, co pewnie Cię nie zaskoczy
Mianowicie że Cię kocham nad życie
I powtórzę Ci to, gdy wstaniemy o świcie

Przytulę Cię potem do tego
I jeśli nie doszłoby do niczego, jak to mówisz, „zboczonego”,
To osunęlibysmy się razem
W krainę wiecznych marzeń
Chodzilibyśmy za rękę,
Byłoby nam tak pięknie...

A teraz zmruż swe oczęta, i zapamiętaj
że jestem zawsze przy Tobie
Więc nie bój się i nie lękaj
Dla Ciebie stłamszę piekący bólu ogień
Chcę byśmy mogli już zawsze w uścisku trwać
Nie chcę Cię już nigdy puszczać
Chcę z Tobą spać...

Pozwól więc, że pocałuję Cię już na dobranoc,
potem zaśniemy wtuleni w siebie,
bym znowu mógł Cię pocałunkiem obudzić rano...


Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować i oceniać teksty
Zaloguj się Nie masz konta?   Zarejestruj się
Ir
Ir 18 czerwca 2018, 13:53
Proponuję więcej czytać. Przyglądać się i wielkim i tym internetowym poetom.
Jeśli masz taki przymus, pisz do szuflady, za jakiś czas zajrzysz tam i sam zobaczysz jak pisałeś. Może kiedyś będzie to ciekawe tworzenie, na dzisiaj jest gorzej niż mizernie.
Wytrwałości i aby pisanie miało sens.
Wąski
Wąski 21 czerwca 2018, 15:00
Ir
Dziękuję za dobrą radę i słowa otuchy na końcu ;) Z pokorą przyjmuję Twoją krytykę, aczkolwiek mimo wszystko nie chcę "pisać do szuflady". Może jeszcze nie umiem dobrze formować moich myśli, ale mimo wszystko chcę je gdzieś zamieszczać. Pisanie wierszy pomaga mi wyrzucić z siebie pewne emocje, a zauważyłem że działanie jest spotęgowane kiedy wyrzucam słowa w eter.
Pozdrawiam :)
przysłano: 17 czerwca 2018 (historia)

Inne teksty autora

uratuj mnie
Wąski
Radyjko
Wąski

Strona korzysta z plików cookie w celu realizacji usług zgodnie z Polityką prywatności.
Możesz określić warunki przechowywania lub dostępu do cookie w Twojej przeglądarce.

Zgłoś obraźliwą treść

Uzasadnij swoje zgłoszenie.

wpisz wiadomość

współpraca