amazonka

Błażej Szuman

Amazonka

 

Zapatrzony w ciebie w skałę się zamieniam.

Nie dociera do mnie żaden inny bodziec

czekając ułamku sekundy spojrzenia,

który się zatrzyma biegnąc gdzieś po drodze...

 

Może kiedyś spojrzysz na dłuższy momencik

i może nie całkiem po drodze -przypadkiem

rozwiążę twój sekret, który cię zniechęcił

w sercu twym schowaną najskrytszą zagadkę...

 

A kiedy mi zdradzisz sekret w nim chowany

spadnie z twego serca jedyny tam kamień

jeszcze bardziej będę w tobie zakochany

i pokocham mocniej serca twego znamię...

 

Wtedy nam do szczęścia wiele nie zabraknie

może tylko blasku złotego pierścionka

i trwaniu na wieki w najcudniejszym z zaklęć,

ja i moja miłość -moja Amazonka.

 

 

 

Błażej Szuman
Błażej Szuman
Wiersz · 22 czerwca 2018
anonim